Menu Forsiden Om Nils Hartmann Romaner for børn Historie Rim og remser Hartmann & Karrebæk Børns rettigheder Andre bøger Kontakt   Rim og remser

Rim- og remsebøger med tegninger af Dorte Karrebæk
I begyndelsen af 1990'erne lærte jeg tegneren Dorte Karrebæk at kende. Vi fandt hurtigt ud af, at vi svingede godt sammen. Og at vi kunne inspirere hinanden. Vi kan begge lide at lege med sproget. Derfor har både Dorte og jeg lavet rim og remser. I vore fælles bøger er det mig, der skriver teksterne, og Dorte, som tegner. Men vi taler altid tingene igennem og retter hinanden, hvis der noget, vi synes, vi kan gøre bedre. Foreløbig har vi lavet disse rim- og remsebøger:

Alle Børns CitronerAlle Børns Citroner
Bogen udkom første gang i 1994. Den består af en samling sjove ABC-remser. Der er en rimet remse til hvert af alfabetets bogstaver. Her er remsen til bogstavet O:

Oda Olsens onkel Otto
vandt en stor gevinst i lotto.
For de mange rare penge
købte Otto otte senge.
 

Se, se, sommersne!Se, se, sommersne!
Bogen udkom første gang i 1995. Den indeholder muntre remser om året og årstiderne. Fra vinteren med sne og slud til fastelavn over forår, sommerferie og badning til skolestart og blommetid, efterårsblæst og vintersysler. Og vi slutter med den søde juletid. Her er remsen, som har givet navn til bogen:

Æbletræet blomstrer hvidt
henne bag det blå stakit.
Vinden ryster træets top.
Holder det mon aldrig op?
Skynd dig! Skynd dig, kom og se!
For det ligner sommersne.

Danmarkstur med rød glasurDanmarkstur med rød glasur
Bogen udkom første gang i 1996. I denne samling remser kan du komme på rundtur i Danmark og besøge landsdele, øer, have, fjorde, byer, bakker og meget andet. Bogens små sange er sat i musik af komponisten Søren Mühlhausen. Sangene findes i et nodehæfte, og de er indsunget på cd af Peter Mygind. Her er sangen om, hvordan Danmark fik sit navn:

På den gamle, slidte jord
sådan cirka lidt mod nord
var en konge, som hed Dan.
Han gav navn til Danmarks land.

Tal er til at regne medTal er til at regne med
Bogen udkom første gang i 1997. Den består af 13 remser, som fortæller små sjove historier om tallene fra O til 12. Her er remsen om tallet 10 (ti):

Ti vaniliekranse triller
ned i maven, så det kilder.
Og min sodavand, den bruser
op i næsen, så det suser.
Folk de tror, jeg er fra snøvsen,
når jeg starter på min bøvsen.
 

Bim, bum verdensrumBim Bum verdensrum!
Bogen udkom i 1999. Den består af 12 remser - eller små sange - om Jorden og universet. Du kender Jorden, Solen og Månen. Mælkevejen kan du se, hvis du går ud en stjerneklar nat og lukker øjnene op. Men hvor begynder himlen, og hvorfor er den blå? Hvad hedder planeterne og de mest kendte stjernebilleder? Og hvad er kometer og galakser? I bogen stiller en pige og hendes lillebror spørgsmål til alt det fantastiske, de kan se på himlen. De undres og bliver klogere. Komponisten Jens Hartmann har sat sangene i musik (2004). De findes på CD og som noder udgivet af Dansk Sang.

 

    Forsiden - Om Nils Hartmann - Romaner for børn - Historie
Rim og remser - Hartmann og Karrebæk - Børns rettigheder
Andre bøger - Kontakt

Sidst opdateret den 9. august 2004
Denne side ligger på www.nilshartmann.dk