Menu Forsiden Om Nils Hartmann Romaner for børn Historie Rim og remser Hartmann & Karrebæk Børns rettigheder Andre bøger Kontakt   Andre bøger

Fatimas håndFatimas hånd
Illustreret af Palle Bregnhøi
I 1988 rejste jeg sammen med tegneren Palle Bregnhøi til Marokko og besøgte en række koranskoler. Bagefter lavede vi sammen Fatimas hånd, som udkom i 1989. Billedbogen fortæller om pigen Fatima, som bor i en lille landsby. Vi følger hende i koranskolen, hvor hun skal lære vers fra islams hellige bog, Koranen, udenad. Vi besøger huset, hvor hun bor, og er med hende ude at plukke appelsiner. En dag forsvinder koranlærerens små geder op i bjergene. Fatima går ud for at lede efter dem, men så bliver det uvejr. Heldigvis ender det hele godt. Og da Fatima kommer tilbage, fortæller læreren det gamle eventyr om prinsesse Fatima og tørken.

Spiloppen i koppenSpiloppen i koppen
Illustreret af Bente Bech
Bogen udkom første gang i 1998. Historien handler om Spiloppen, som en dag dukker op hos tvillingerne Anna og Kasper med alle bogstaverne. Det er en bog, som lærer mindre børn at lege med bogstaver, lyde og ord.
 
 
 
 

Rohani må ikke døRohani må ikke dø
Fotografier af Finn Brasen
Billedbogen udkom i 1986. Pigen Rohani på den lille indonesiske ø, Lombok, er meget syg. Måske vil hun dø. For der dør tit børn i hendes lille fisker-landsby. En morgen tager Rohanis storebror Yusup farens gamle kano og sejler ud på det store hav for at fiske. Han vil sælge sine fisk og skaffe penge til medicin til Rohani. Men pludselig blæser det op. Bølgerne tager fat i båden. Og så ... Læs bogen og se, hvordan det ender for Rohani og Yusup.

Jægeren ObiJægeren Obi
Fotografier af Finn Brasen
Bogen udkom i 1990. Dybt inde i Østnigerias regnskov bor historie-fortælleren Ada Charry Onwu. Hvert år til den store yams-fest skal hun fortælle en ny historie. Årets historie handler om drengen Obi. Han skal gå alene på jagt i skoven og fange et dyr og vise, at han er blevet voksen. Mellem træerne lurer mange farer. Her er vilde dyr, og her bor skovånderne. Om natten kommer forfædrene frem og spøger. Følg med Obi og oplev, hvordan han klarer prøven. Samtidig får du at vide, hvordan historie-fortælleren skaber en ny historie. Jægeren Obi er dramatiseret og findes som video.

De Otte UdødeligeDe Otte Udødelige
Fortællinger fra Den Kinesiske Mur

Illustreret af Kirsten Raagaard
I foråret 2000 vandrede jeg ad Den Kinesiske Mur fra Beijing til Det Gule Hav med en kinesisk historiefortæller. Bogen udkom i 2002 og indeholder en række kinesiske sagn og eventyr, som jeg fik fortalt på turen. Myterne er både spændende og morsom læsning. De er fulde af magi og fantasi, humor og visdom. I bogen fortæller jeg også om mine oplevelser og lidt om livet i Kina i dag og de sidste 100 års historie. Bogen er flot illustreret med tegninger af Kirsten Raagaard og fotos fra Kina.

 

Sjælland, Møn og BornholmSjælland, Møn og Bornholm
Bogen udkom første gang i 2004 og er en del af 4-bindsværket DANMARK. De øvrige bind omfatter "Fyn og øerne - Lolland og Falster", "København" og "Jylland". Bøgerne tager udgangspunkt i Danmarks byer og landets seværdigheder og er tilrettelagt, så de kan læses af større børn og bruges som opslagsbøger for hele familien på udflugter og ferieture. Læs mere om alle Danmarksbøgerne på www.gyldendal.dk

 

Den lille kyllingDen lille kylling
Bogen udkom første gang i august 2005. En billedbog for børn fra 4 år om den lille kylling, der elskede at spise ris. Og den elskede at spise salat. Men mest af alt elskede den at spise kage. Så meget, at den også spiste det stykke, som den havde lovet at gemme til den gamle kat. Og så blev det hele pludselig farligt! Bogen er illustreret af Birde Poulsen.

 

Lille frøken MusLille frøken Mus
Bogen udkom første gang i februar 2006. En billedbog for de 3-6-årige med en lille eventyrlig fabel, der rummer både spænding og en sjov morale. Musefar og musemor holder utrolig meget af deres smukke datter, og de har store planer for hende. Hun skal nemlig giftes med den mægtigste skabning på Jorden. En dag drager musemor og musefar ud i verden for at finde en mand til Lille frøken Mus. Men hvem er det? Bogen er illustreret med charmerende musetegninger af Birde Poulsen.

 

    Forsiden - Om Nils Hartmann - Romaner for børn - Historie
Rim og remser - Hartmann og Karrebæk - Børns rettigheder
Andre bøger - Kontakt

Sidst opdateret den 10. april 2006
Denne side ligger på www.nilshartmann.dk